Parkeergarage Zaailand, Leeuwarden

De Klassieke Academie in Groningen bestond in 2016 tien jaar. Voor die gelegenheid werd een muurschilderproject georganiseerd waar ik aan mee mocht doen omdat ik op dat moment bij hun een beeldhouwcursus volgde. Mijn ontwerp werd als uitgangspunt gekozen voor de parkeergarage onder het Fries Museum in Leeuwarden.

De schildering bracht ik zelf tot uitvoering onder begeleiding van docenten Jille van der Veen en Matthijs Röling en met hulp van Lennaert Koorman, vertegenwoordiger van The Fine Art Collective, hoofdsponsor van het geheel.

In een week tijd schilderden we een dromerig landschap op de wand, met aan weerszijden twee enorme pilaren die wat vorm betreft geïnspireerd zijn op een fibula, een oude archeologische vondst die te zien is in het museum zelf.

Een verademing op een plek waar alleen maar auto’s rijden..