Rachel's Vuurtoren Ameland

Ieder jaar in november is het Kunstmaand op Ameland, in 2016 voor de 20e keer. Directeur Pieter Smit heeft voor deze editie met behulp van sponsoren en een nipte meerderheid van stemmen geregeld dat de vuurtoren, die nodig opgeknapt moest worden, een tijdelijk ander uiterlijk mocht krijgen.

Kunstenaars mochten een ontwerp inzenden, waarbij mijn ontwerp als winnaar werd gekozen. Ik zag mij voor een grote uitdaging geplaatst en deed er alles aan om dit magistrale project uit te voeren en tot een goed einde te brengen.

Met behulp van een hoogwerker schilderde ik, met hulp van de machinist, in drie weken tijd de 54 meter hoge vuurtoren van top tot teen over in mijn ontwerp. Eilandbewoners die in eerste instantie tegen waren draaiden bij, en het project werd ook op radio en tv erg goed ontvangen (zie o.a. Jeugdjournaal, Landinwaarts, RTV Noord, Omroep Friesland, Piet Paulusma, Simone FM)

Het is tot nu toe het meest bijzondere project geweest dat ik mocht uitvoeren, en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!

Het beschilderen van de Vuurtoren van Ameland was een hele klus.

Het beschilderen van de Vuurtoren van Ameland was een hele klus.