Gewoon beginnen met de eerste stap, dan volgt de rest vanzelf.

In Oktober 2016 mocht ik de vuurtoren van Ameland met mijn ontwerp beschilderen. Een uniek once-in-a-lifetime project, mede mogelijk gemaakt door Kunstmaand Ameland. Hoe langer het project duurde, hoe meer aanvankelijke tegenstanders zich in voorstanders veranderden. De vuurtoren is inmiddels opgeknapt en in oude staat hersteld. Het project leeft nu voort als een bijna mythische legende, die ook mij blijvend zal inspireren. De video hieronder heb ik samengesteld met onder andere video-fragmenten die op tv en internet verschenen.

 

Naar aanleiding van dit project ontstond er vraag naar kleine vuurtorens. Ze zijn te krijgen in handbeschilderde versies, handbestickerde versies, als bouwpakket, posters, ansichtkaarten, stickers. En er gaat nog meer volgen.. Heb je belangstelling of wil je meer weten? 

 

De foto's hieronder zijn gemaakt door verschillende mensen die het project hebben bewonderd. De foto's die mijn persoonlijke fotograaf heeft gemaakt zullen nog verwerkt worden in een boek. Daarin zal ik meer vertellen over het hele project.