Expositie

Klifhanger Texel

Door mijn opvallende bijdrage aan het beschilderen van de Vuurtoren van Ameland werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de twee-jaarlijkse kunstroute in Den Hoorn (Texel): Klifhanger 2018. Op een weiland kon een werkstuk geplaatst worden rondom het thema ‘Erfgoed’.

Normaal gesproken schilder en beschilder ik alleen, nu moest ik eerst iets bouwen. Ik maakte een eigen versie van de schapenboet, een karakteristiek schepenhuisje op Texel. Daar omheen stonden vreemd gevormde en gekleurde schapen op paaltjes, die als mobiles bewogen in de wind.

De installatie heeft later nog op het Taribush Kuna festival gestaan op het Dwingelderveld.

 De schapen en de schapenboet op Texel

De schapen en de schapenboet op Texel

De Publiekslieveling

In november 2014 deed ik mee met een groepsexpositie in de galerie van Kunstlievend Genootschap Pictura, aan het Martinikerkhof in Groningen. Door het publiek kon live en online gestemd worden op de kunstwerken. Mede dankzij mijn actieve houding kreeg ik de meeste stemmen, werd ik gekozen tot ‘De Publiekslieveling’, en won ik een solo-expositie in deze mooie galerie.

Voor de gewonnen expositie maakte ik werken rondom het thema ‘Groningen’. Gebouwen uit de stad schilderde ik letterlijk en figuurlijk op doek en verwerkte ik in lino-snedes. Dit geheel breidde ik later uit voor een familie-expositie in Galerie ‘t Kunsthuus in Heinkenszand (Zeeland) met als thema ‘Groninger Pracht’.

 Met deze twee schilderijen kreeg ik de meeste stemmen

Met deze twee schilderijen kreeg ik de meeste stemmen